Sjösvängens kennel ~ 10~år
del 4
Efter utställningen så var det dags för lydnadsuppvisning med ”Seven”, SVCh LP1 Cockados Highland Fling med förare Annie Lundberg. Denna hund är pappa till två av kennelns kullar. Trots att Annie Lundberg inte är ägare till Seven så kunde hon på ett lätt och glädjefullt sätt manövrera honom till hans matte Nina Karlssons direktiv. Mycket kul att se! Stort tack team Seven!
Linförighet Ställande
Fotpossition Apportering

Nu smakade det gott med kaffe och mammas hembakade bullar, som säkert många kommer ihåg från den dag de hämtade sin valp och mina alltid lika populära franska pepparkakor.

Text & foto: Eva "papparazzi" Masthagen; Trots att vi hade  fått oss en rejäl dos av hund så var inte aktiviteterna slut.
Nu fortsatte Annis med en rolig 3-kamp för dem som ville. Och det ville alla! Först ut i kampen var att gå fram till en vattenskål därAnnis hade placerat en
köttbulle i vattnet. Det var roligt att se hur hundarna funderade på hur de skulle få upp köttbullen. Några försökte att dricka sig ner till köttbullen men insåg efter en stund att det skulle ta för lång tid och dök sedan ner ochtog den. Andra försökte att vippa påskålen med tassen.Nästa gren var att kalla in sin hund ochhunden skulle rusa förbi ett fat medkorvbitar. De allra flesta rusade så snabbt och hann inte reagera av den härliga korvdoften som halvvägs slog emot dem. Men några gjorde en helomvändning och till sina ägares frustrerade försök att ropa in dem, njöt av ett mål korv innan de beslutade sig för att lämna den tomma tallriken. Till sist så skulle det bli ett Cockerrace. Hundarna startade två och två och vinnaren fick fortsätta. Det är så härligtatt se hur hundägarna lever sig in i tävlingen och hoppar och jublar för att få sina Cockrar att flyga fram. Vilket de också verkligen gjorde.

Bella Harry

Lycka i full fart... oj då... det här var gott!
Hit Lycka!! Nu kommer jag matte!

Selma hit, ropar matte Linda Men hit... hinner inte sa Selma, måste kolla... det luktar korv
Jättegott med korv tycker Selma Men matte titta vem jag hittade... korvgubben, kul gubbe!
Meya kommer direkt till matte Maria
Wilma också
Så även Vidar
Min matte är bäst!

Lycka vinnare i 3-kampen
Lycklig Lycka vinnare i 3-kampen, grattis!

Resultat från 3-kampen
Hund Köttbulle
i vatten
Inkallning
med korv
Cockerrace Summa
poäng
Placering
Ella 5 5 1 11 2:a
Meya 3 5 -1 9 4:a
Lycka 5 1 -5 1:a race 11 1:a
Selma 5 1 1 7 6:a
Bella 5 1 -1 7 6:a
Ebba 5 5 1 11 2:a
Tuva 3 5 1 9 4:a
Harry 5 1 -1 7 6:a
Wilma 3 5 1 9 4:a
Rikki 5 1 -3 2:a race 9 4:a
Nellie 5 5 1 11 2:a
Vidar 5 5 -1 11 2:a
Pyssla 5 5 -1 11 2:a
Seven 5 5 - 10 3:a
Lotten 5 ej ej 5 7:a
Nikki 5 ej ej 5 7:a
Lisen 3 ej ej 3 8:a
Pinglan 3 5 -1 9 4:a
Lovis 5 ej ej 5 7:a
Trix 3 ej ej 3 8:a

Vid 17-tiden så var alla aktiviteter slut,  nu var det daxs att koppla av och mingla runt.
För några av hundarna så återstod en omgång på trimborden, det var Nina som tog tag i
Vidars valppäls och jag klippte Bellas "stora fötter".

Vidar Vidar Bella

Vid sjutiden på kvällen kom personal från Kyrkekvarn med den grillbuffén som vi hade beställt, de dukade snabbt upp det färdiggrillade som fraktades i stora plåtlådor tillsammans med supervarma tegelstenar.
Nu var det bara att hugga in och sätta sig och äta. Det var verkligen otroligt gott alltsammans.

Nu släckte vi ner i matsalen för att få det lite mysigare, så det är inga kort tagna från kvällen. I samband med middagen blev det prisutdelning.  Dagens vinnare och placerade på utställningen fick motta priser, vinnare av 3-kampen "Lycka" Sjösvängens Söt Som Socker samt alla deltagande fick priser, skänkta av Agria Skaraborg och Ra-ta-ta, Habo och Maria Larsson. Stort tack till Marie, Eva och Maria för jättefina priser. Vinnare på tipspromenaden blev Hannah och  Björn prickade rätt på skiljefrågan. Dessutom fick alla varsin öronmössa av mjuk vaxduk för att hålla öronen torra och rena när vi går mot vinter och snö, min mamma hade sytt dessa.

Kvällen slutade med att de flesta tog en tidig kväll efter en lång och aktiv dag med sina hundar.

Fortsättning följer på sidan  5