Om mig och kenneln

Jag & hundarna vid Mullsjösjön 2 nov 2008 SKK:s Uppfödarutbildning 2010-2012

Presentation av min kennel i Cockertidningen nr 4 2008
se här

Sjösvängens
10-års jubileumsträff
2009
se här

Jag och Ärtan
BIS 2.a vkl II
Uddevalla 2005

Nikki och jag på MH-test
i Skövde hösten 2005

Nikki "in action" på jaktintrot
våren 2006

Annons i Cockertidningen
nr 4 2008
se här

Reportage i Cockertidningen
nr 4 2009
se här

Annis Lindberg heter jag som innehar Sjösvängens kennel sedan 1998, min första kull föddes 1999. Mitt stora djurintresse startade redan i tidiga år, då jag ofta var på min morfars gård. Där det fanns hästar, kor, får, grisar och höns. Se bilderna längst ner på sidan.
Under ca. 20 år tillbringade jag mycket tid på ridskolan i Bankeryd. Mina stora intressen under dessa år var hoppning, långritter samt ungdomsverksamheten. Min första cocker en black/tan hane  Brusafors Danilo kom in i mitt liv 1981 (efter en stor övertalningskampanj från en av ridlärarna = uppfödaren) han var född i dec. 1980.
De sista 5 åren i hästvärlden var jag mycket engagerad i Svenska New Forest föreningen med deras sto-hingstpremieringar, här startade mitt avelsintresse. På den stora generalmönstringen på Elmia i Jönköping var jag domarsekreterare och kan ni tänka så mycket hästar och jag kanske såg 3-4 st i detta vimmel av stiliga hingstar. När dagen var till ända hittade jag en söt blue roan valp och där på plats, beställde jag min nästa hane - en blue roan, men ödet ville annorlunda det blev en svart hane istället.
Dante är pappa till min stamtik Humlan, men innan hon föddes kom ytterligare en hane och äntligen en blå  som nu mera kan titulera sig
SUCH Camillo's King Kong - Robban till vardags.
Med Robban startade mitt intresse för fågeljakten, så vi har besökt många vattenprov och fältprov genom åren. Humlan och hennes dotter Lotten har startat på många vattenprov - deras paradgren samt gått åskilliga jaktprov, tyvärr har vi bara varit nära pris många gånger - de är nämligen halvdöva och ganska lätta i baken just då och sitter inte tills de får kommandot apport, men hittar och hämtar fågel det gör de!  
Ett stort tack till alla trevliga bekantskaper vi mött genom åren som har stöttat och trott på oss - att nästa gång så går det nog.  Just nu ligger vi i träda, får se om vi kanske ska ta tag i jaktbiten igen.
Varje år försöker vi starta på några viltspårprov samt besöka några utställningar. Vi tränar också för att starta vatten och grundprov.
Mitt avelsmål är att föda upp friska, arbetsvilliga och mentalt stabila hundar. Jag har Optigentestat alla mina avelshundar
Välkommen att ta en titt på min hemsida - hoppas du får en trevlig stund! Glöm inte att skriva en hälsning i Gästboken.
Må så gott tills vi ses igen på någon utställning eller annat tillfälle.

Hösten 2009 firade vi min kennels 10-års jubileum med en träff på Sörgårdens kursgård på Kyrkekvarn strax utanför Mullsjö, med många olika aktiviteter. Titta in i Fotoalbumet för bildrepotage från träffen.
Tack till alla som gjorde detta till en fantastiskt trevlig helg!

Hösten 2015 var det äntligen dags för ny kennelträff, på Kyrkekvarns härliga område dock ett annat hus som heter Vitehall. Vi hade många aktiviteter bla.

lagtävling under promenad med slalom och inkallning, trimvisning, utställning, BT/BIR Saga & BH BIM Viktor, GRATTIS! Visning av nosework och rallylydnad samt avslutade med att kora Sjösvängens agilitymästare som blev Pyssla förd av matte Linnea, GRATTIS!  Stor bamsekram till er som kom och gjorde denna helg till ett minne för livet! Kolla in fotoreportaget

Hösten 2019 var det dags för kennelträff och 20 års jubileum, ta en titt på första sidan, där ligger länkar till en bildkavalkad från träffen.
Tusen tack mina goa valpköpare som delar minnen från denna helg!


Annis


2006
Bryggan med utsikt över Mullsjö centrum

Änderna i Mullsjösjön, mycket intressanta tycker hundarna

Äntligen blommar liljan
efter 4 år, sommaren 2006

Här bor vi, i Mullsjö

Vintervy i snösäkra Mullsjö

Furubacken i vinterskrud


Välkommen till Sjösvängens kennel i Mullsjö


START


© Sjösvängens Kennel 2020