Sjösvängens Socker Conny

"Henry"

Äg. Ylva Lindgren
Hej!
Lovade att skriva lite om Henry men tiden rann visst iväg. Henry har bott hos mig sedan-08 (tror jag det var, tiden går). Klyschan "världens bästa hund" är sliten, men det stämmer. Det tog Henry mindre än en vecka att knyta an till mig och livet här. Det är riktiga landet, han har blivit en bonnhund fjärran från fina frisyrer och cockerlook, har man nästan konstant näsan i backen går det inte att snubbla på långa öron!

Vi har lite diskussioner om det där med klippning, särskilt tassar om mellan trampdynorna, är han kanske kittlig? Henry kan/vill inte vara ensam, han gråter, skäller ylar och  blir väldigt stressad. Därför är det bra att han kan vara med mig dygnet runt. han är en riktig mammagris. På mitt halvtidsjobb på en tomatodling är det inga problem att ha honom, han gillar tomater, särskilt körsbärstomater, väl mogna. De stora kan man bära på när man blir glad! Eller att någon gömmer så han får leta. Det tycker han är roligt. Charmar alla kunder som kommer med att bara vara söt och välkomnande, särskilt barn gillar han och de honom. Då kan man sitta ner och bli klappad och beundrad.
Henry har inga mellanlägen, har man inget särskilt för sig sover man annars är det full fart. Cykelturer är kul och han kan springa långt bara det inte är för varmt!

Här på min lilla gård finns små dvärghöns, dem kan man sätta sprätt på ibland (Gud o matte förbjude) de flaxar och skriker så kul! Särskilt om vi skall någonstans då kan han i ren glädjeyra ta en sväng med dem. Likaså katterna men de år sällan de går på på hans tokfnatt utan sitter still och tittar på honom med avsmak.
Här finns även en kakadua, om honom tycker Henry inte utan håller avstånd. Gojan ser bara på sitt ena öga så han flyger inte utan knallar omkring på golvet men Henry ser till att hålla avstånd. Skäller och morrar, men skulle aldrig göra något illa. Han är en perfekt hund för mig och är min bästa vän. Klok och förståndig, förstår det mesta jag säger.

Det enda dumma jag kan komma på det är hans "dövhet" när jag vill kalla in honom samtidigt som han måste lukta färdigt på något. Det kan bli bekymmersamt och farligt. Koppel har han aldrig härhemma utan håller sig i närheten av mig, när han skall gå i koppel är han inte kul, ex. i tätorten, där översköljs han av lukter så då glömmer han all hyfs.
han skulle nog behöva gå på kurs och lära sig ett och annat, kanske även matte!

Ja det finns mycket att berätta om denna älskling och jag återkommer gärna.
Många hälsningar
Henry o Ylva


Äg. Fam. Karlsson o Nilsson, Ringarum t.o.m 2008

Henry 3:a Bästa hane Uddevalla Foto: Annika Stjärneving Foto: Annika Stjärneving

Henry kom 2:a med Ck i ukl  på SSRK:s utställning
i Uddevalla 5 april och blev sedan 3:a Bästa hane!

Grattis, bra jobbat!
Tack Annika för korten.


Henry vann jkl debuten med CK Henry 10 månader

Henry klassvinst på debuten i Jkl med CK i Mjölby

Stort Grattis!

Henry 6½ månad

Henry på utställning i Gränna

Henry 6½ månad

Henry Bis i Söderköping 070804 Foto: Madeleine Ivarsson

070804 Henry BIS vkl II i Söderköping
Bis R Zeltzin's First In Line
Domare: Les Chambers, Nordirland


Lydnadsträning - sitt

in i position...

...sitt

fot sitt, stanna... ligg, duktig!

Foto: Annika Olsson Foto: Annika Olsson

19 maj Utställningsdebuten på Club Show

...2:a  i vkl I med hp! Grattis!

20 maj SSRK Almare Stäket

...2:a  i vkl I med hp! Grattis!

Henry 4 månader

Henry 4 månader

...och andra sidan.


TILLBAKA

© Sjösvängens Kennel